środa, 21 lipca 2010
Najlepsze kotlety sojowe dla dzieci
Składniki:
200g ugotowanej soi
pół łyżeczki pieprzu
pół łyżeczki soli
2 jajka
4 łyżki bułki tartej
jak ugotować soję?
Opłukać soję w zimnej wodzie, zostawić na noc zalaną wodą. Rano gotować w wodzie 2 godziny, aż będzie miękka.
Ugotowaną soję zmiksować. Dla większych dzieci można zostawić kilka niezmiksowanych ziarenek i dorzucić do masy. Następnie do masy dodać 2 jajka, pieprz, sól i bułkę tartą. Uformować małe kotleciki. Można je obtoczyć w sezamie albo w mielonym lnie. Usmażyć na oliwie i podawać :)
Czas przygotowania: 30 min (mając już ugotowaną soję)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz